Idroflog Oogdruppels Fl 15x0,5ml

Op bestelling

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Idroflog is een oogdruppel voor eenmalig gebruik die 0,2% hyaluronzuur en 0,001% hydrocortisonnatriumfosfaat bevat. Dit klasse III medisch hulpmiddel met een ondersteunende medicinale functie is een innovatieve vorm van kunsttranen die, naast de gebruikelijke activiteiten -verdunningsmiddel, diffusie, beschermend, voedend, smerend- ook een steroïde-gebaseerd ontsteking werend effect biedt dat gemoduleerd wordt door de frequentie van toediening.

Idroflog:

  • regelt het ontstekingsproces
  • beschermt de cornea-epitheelcellen
  • herstelt de fysiologische condities van de traanfilm bij zowel in vitro als bij in vivo modellen van droge ogen
Gebruik

IDROFLOG dient individueel te worden gedoseerd op basis van uw gezondheidstoestand en volgens de aanbevelingen van uw oogzorgspecialist. Doorgaans kunt u 2 tot 4 keer per dag 1 tot 2 druppels van de oplossing in het te behandelen onderste ooglid druppelen. De behandeling duurt in totaal 2 tot 6 maanden, maar moet specifiek door de oogzorgspecialist worden opgesteld en in ieder geval onder zijn/haar directe toezicht plaatsvinden (een follow-up om de 30 tot 45 dagen is raadzaam).

Samenstelling

Samenstelling: Natriumhyaluronaat 2 mg/ml; hydrocortisonnatriumfosfaat 10 μg/ml; trinatriumcitraat; natriumchloride; kaliumchloride; magnesiumchloride; natriumdiwaterstoffosfaat; natriummonowaterstoffosfaat; water voor injecties.

Indicatie

Kunsttraan

Contra indicatie

Wanneer u overgevoelig bent voor de bestanddelen of andere, chemisch nauw verwante stoffen.

In geval van een virusinfectie van het oogoppervlak, zweren op het hoornvlies, een schimmelinfectie van het oog, etterende conjunctivitis, een etterende herpesinfectie van de oogleden en een strontje.

Dit middel wordt doorgaans gecontra-indiceerd bij zwangerschap, borstvoeding en bij pediatrische patiënten.

Details
CNK4495255
FabrikantenSimovision
MerkenSimovision