Beauty checklist voor de zomer

Vakantie! Tijd om onze koffers te pakken en vooral om je zomerse beautycase samen te stellen !

Scrub

Een scrub verwijdert de dode huidcellen die zich op de oppervlakte ophopen en de huid beletten te ademen. De scrub maakt de huid terug zacht. In gel of crème, met exfoliërende mini-bolletjes, in een pot of een tube, er zijn scrubs voor iedereen en voor elke huid.

Hydrateer

Tijdens een vakantie onder de zon is het een must om de huid goed te hydrateren. De huid heeft nood aan herstel, hydratatie en rust na het zonnen. Kies voor crèmes en hydraterende melk die je huid sublimeren en je gebruinde huid activeren en verlengen. Neem een dagcrème voor het gezicht met een SPF en een droge olie die de huid sublimeert voor je lichaam. Vergeet ook je haar niet, want het trio zout, zon en chloor zit vol agressie.

Bescherming tegen de zon is een must 

Een SPF30 is een minimumbescherming die je van ’s morgens al moet aanbrengen, en die om de twee uur herhaald moet worden, of na elke zwembeurt. Tussen 11 uur en 16 uur blijf je best in de schaduw. Vraag raad aan je apotheker over welke bescherming voor je huidtype en volgens de bestemming van je vakantie.

After sun : heerlijke frisheid

Wanneer de avond valt wrijf je je royaal in met gels, balsems, serums… Deze hydrateren, kalmeren en herstellen onmiddellijk de huid. Bovendien versterken ze je bruine tint en maken die uniform, lumineus en duurzaam. Dit doe je beste elke dag na het zonnebaden.

Waterproof make-up

Wanneer de huid gesublimeerd werd door de zon is make-up niet echt noodzakelijk ! Maar als je je ogen toch wil opmaken met een eyeliner of mascara, neem die dan beter waterproof. Deze trotseren het water, de transpiratie, de vochtigheid en de hitte van de zwoelste nachten.

Wist je dat...

je dagcrème, deodorant, zonnecrème,… in handige miniformaten kan kopen en dat deze de 100ml niet overschrijden? Je kan deze dus gerust op een vliegtuigreis in je handbagage meenemen. Met 2in1 producten kan je ook plaats winnen : een dagcrème met een SPF, een shampoo met crèmespoeling, olie voor haar en lichaam, douchegel voor haar en lichaam.